SNAPS Weekend 2013 - Uppsala

Snaps weekend 2013 ägde i år rum 8-10 november. Vi inledde fredagen med mingel-lekar och tacobuffé för att alla deltagarna skulle känna sig riktigt varma i kläderna!

På lördag morgon bjöds det på frukost och en intressant föreläsning som norska apotekskedjan Vitus stod för. Därefter gav Görel Skoog deltagarna en inblick i hur man som farmaceut kan arbeta med marknadsföring av läkemedel på ett läkemedelsföretag. Efter lunchen föreläste Johanna Svedlund från UMC (Uppsala Monetoring Center), som är ett WHO-center. Hon berättade om hur det är att jobba med farmakovigilans och vilka arbetsuppgifter man kan ha som farmaceut.

 Efter en stärkande kopp kaffe och lite frågesport kom Maria Swartling och berättade om hur det är att jobba på ett sjukhus som klinisk farmaceut. Maria höll även i en väldigt intressant föreläsning om FUG (Farmaceuter Utan Gränser) där hon bland annat berättade om problematik som kan uppstå vid behandling av HIV i utvecklingsländer. Lördagen avslutades med en trerättersmiddag och dans!

På söndagen samlades alla deltagarna till brunch och lyssnade på Hedda Magnussons föreläsning om kliniska prövningar. Helgens sista föreläsning hölls utav Björn Eklund som föreläste om kvalitetssäkring av läkemedel. Deltagarna fick även en introduktion av SEP (Student Exchange Program) och hjälpte därefter SNAPS att ta reda på vad studenter tycker är intressant att ta upp på en framtida debattkväll.

Så åter igen, ett STORT TACK till alla som varit med under SNAPS Weekend! Vi hoppas att ni haft en lika trevlig helg som vi!

loading...

Kommentera gärna: