Vad är IPSF?

Vill du ut och resa, driva projekt eller bidra med din åsikt gällande internationella frågor; åka på kongresser och uppleva samt njuta av kultur från alla jordens hörn? Då har du kommit rätt!

 

IPSF (International Pharmaceutical Students' Federation) är en organisation som driver kampanjer för ökad medvetenhet om olika sjukdomar som exempelvis HIV/AIDS, men även för att driva farmacistudenters intressefrågor och anordna den årliga kongressen där sammanfattning av det gångna året och planering för framtida verksamhet diskuteras. Du som farmaceut är medlem i SNAPS vilket gör att du indirekt blir medlem av IPSF.
 

Organisationen grundades 1949 i London av 8 studentföreningar och representerar idag ca 350 000 farmacistudenter i 70 länder världen över.

Studentorganisation förespråkar starkt för förbättrad folkhälsa genom information, utbildning, nätverkande samt ett stort utbud av aktiviteter.

 Den årliga världskongressen

 

Den årliga kongressen är IPSF’s största event under året och består av en 10 dagar lång kongress som roterar värdland vars syfte är att sammanföra farmacistudenter från hela världen för att fira vår internationella profession.  Evenemanget innehåller workshops, föreläsningar, seminarier, patientrådgivningstävling och en frivillig post-congress-tour i värdlandet. Dessutom kommer en mängd sociala event att äga rum för att skapa och stärka banden studenter och nationer emellan. Detta leder till möjligheter att skapa många nya vänner och kontaktnät över hela världen.