SNAPS Weekend 2021

Mer info kommer under hösten, men vi kan stolt presentera att temat för årets SNAPS Weekend blir: Hjärnan och läkemedel

SNAPS Weekend 2018

SNAPS Weekend anordnas våren 2018, 3-4 mars i Uppsala. 

Temat för helgen var Psykisk Hälsa med helgens huvudföreläsare Åsa Konradsson Geuken! Åsa arbetar som universitetsadjunkt på institutionen för farmaceutisk biovetenskap vid Uppsala Universitet, forskar kring schizofreni, sitter i styrelsen för schizofreniförbundet OCH är lillasyster till Mats som drabbades av schizofreni för 30 år sedan. Åsa har erfarenhet av att åka runt land och rike för att berätta om psykisk hälsa kopplat till olika aspekter. Hon föredrog för oss kring schizofreni och ångest, sina personliga erfarenheter av att vara närstående till någon som drabbats av en psykisk sjukdom, samt lite om hennes forskning om nya behandlingssätt. 

Därtill presenterade vi SNAPS arbete och syfte i mer detalj samt gav presentationer om både EPSA och IPSF. 

Vi gästades även av erfarna EPSA Trainers från Finland och Slovakien, Minna Häkkinen och Adam Majcher som höll i två trainings, en på lördagen och en på söndagen! Det var samma typ av trainings som anordnas under EPSA-kongresserna. Trainingsen handlade om stresshantering och konflikthantering. Inspirerande att få ta del av deras arbete och visa det för våra studenter. Detta var en del av EPSA:s projekt ToT, Trainers on Tour då vi fick chans att delta. 

Det serverades frukost lördag och söndag med lite mingel samt lunch. Dessutom spenderade vi självklart lördagskvällen med en traditionell sittning i Pharmens pub. Där bjöds det på god trerätters mat, välkomsttal av ordförande naturligtvis plus massor med sång! Kvällen avslutades med dans på Kalmar Nation! 

Varmt tack för en fantastiskt lyckad helg hälsar Styrelsen! Så roligt att få träffa alla deltagare, sprida kunskap lärosätena mellan och få nya kontakter. 
 

loading...

SNAPS Weekend 2016

Den 12-13 november ägde SNAPS Weekend 2016 i Uppsala. Vi vill tacka alla deltagarna som deltog och gjorde helgen möjlig. Under helgen så har studenter från Göteborg och Uppsala samlats för att lära känna varandra.

På lördag morgon bjöds det på frukost och alla studenter fick mingla ihop och lära känna varandra. Sedan startade lördagens föreläsningspass där studenterna fick lyssna på yrkesverksamma personer. Passet första föreläsare var SNAPS huvudsponsor Apoteket AB där Ylva Homle-Sjöberg berättar om hur det är att arbeta på Apoteket AB och vilka möjligheter finns innan och efter examen. Sedan berättade SNAPS egna ordförande, Sandra Ingel, om hur det är att arbeta ute i läkemedelsindustrin. Sist ut var Anabel Ekberg, klinisk farmaceuft på akademiska sjukhuset, som berättar hur det är att arbeta på sjukhus som klinisk farmaceuft. 

Efter en lunch så var det dags för föreläsningspasset om antibiotikaresistens, vilket var årets tema på SNAPS Weekend. En kort introduktion gavs om syftet med teamet och varför det är ett het ämne just nu. Sedan startade eftermiddagens föreläsningspass där tre föreläsare deltog. Först ut var professorn Anders Karlen som pratade om hur man arbetar i forskningen kring antibiotikaresistens. Näst på tur stod professorn Diarmaid Hughes som pratade om utvecklingen av klinisk resistens och hur antibiotikaresistens egentligen utvecklas. Sist ut var legitimerade apotekaren och doktor Anna-Karin Hamberg som pratar om vikten att optimera  antibiotikabehandling för att undvika resistens. 
 
På kvällen var det dags för sittning där deltagarna och styrelsen fick god mat, massa sång och skratt hela kvällen.  

Under söndagen fick studenterna höra mer om vad SNAPS är samt vad vi arbetar med på både lokal, nationell och internationell nivå. Efter en trevlig Brunch var det dags för studenterna att planera en public health campaign. Syftet med kampanjen är komma med förlag om hur vi som farmaceuter kan uppmärksamma allmänheten om antibiotikaresistent. Helgen avslutades med fika och utvärdering. 

Hela styrelsen är tacksamma över denna helg och att så många deltog! 

loading...
Läs hela inlägget »

SNAPS weekend 2014 ägde rum i Göteborg. Under helgen fick deltagarna lyssna till Apoteket AB - SNAPS-huvudsponsor har skickat specialistapotekare Martin Eklund som informerar om Apoteket AB och framtiden inom apoteksbranschen i Sverige.

Pfizer Inc - Görel Skogsmo, Commercial Manager på Pfizer Inc, kommer för att berätta om sin karriär och arbetet med läkemedelsmarknadsföring idag och i framtiden på ett internationellt läkemedelsföretag.

Sveriges Farmaceuter - Fackförbundet Sveriges Farmaceuter kommer för att informera om sitt arbete. Sveriges Farmaceuter bjuder även på lunch!

AstraZeneca - AstraZenecas Carl-Christer Johansson arbetar som Clinical  Pharmacometrician med ett förflutet som PKDM-doktorand på Göteborgs Universitet. Han kommer för att berätta om sin karriär och framtiden inom sitt arbetsfält.

SNAPS, EPSA, IPSF - Den nationella organisationen SNAPS och de två internationella farmacistudentorganisationerna EPSA (European Pharmaceutical Students’ Association) och IPSF (International Pharmaceutical Students’ Federation) ger information om olika projekt och studentutbytesprogram. EPSA och IPSF har stora nätverk där många farmaceuter kan engagera sig i framtiden – framför allt före och även efter examen.

Klinisk farmaci - Kristina Sörensen med en magister i klinisk farmaci har jobbat inom Landstinget i Uppsala län. Hon kommer för att berätta om sina erfarenheter som klinikapotekare och kliniska farmacins framtid.

Vitus Apotek - SNAPS sponsor, den norska apotekskedjan Vitus Apotek berättar om apoteksbranschen i Norge och vilka skillnader det finns mellan att jobba inom den norska och svenska apoteksmarknaden.

Avdelning 349 - Agneta Dorup, apotekare och klinisk farmaceut, kommer för att berätta om arbetet med att utveckla ”Framtidens Vårdavdelning” på Sahlgrenska Universitetssjukhuset Östra i Göteborg. (Länk)

Workshop: Farmaceutens roll i framtiden framtid – Din framtid
SNAPS-weekend avslutas med en workshop om vad vi studenter tror framaceutens framtid. Idag är vi studenter. Imorgon är vi farmaceuter. Vilka tankar, reflektioner och visioner har vi om framtiden – stora som små?

Kvällen avslutades på en sittning som bjöd på buffé från Mat.Delen, sång, lekar och skratt. 

loading...
Läs hela inlägget »

Snaps weekend 2013 ägde i år rum 8-10 november. Vi inledde fredagen med mingel-lekar och tacobuffé för att alla deltagarna skulle känna sig riktigt varma i kläderna!

På lördag morgon bjöds det på frukost och en intressant föreläsning som norska apotekskedjan Vitus stod för. Därefter gav Görel Skoog deltagarna en inblick i hur man som farmaceut kan arbeta med marknadsföring av läkemedel på ett läkemedelsföretag. Efter lunchen föreläste Johanna Svedlund från UMC (Uppsala Monetoring Center), som är ett WHO-center. Hon berättade om hur det är att jobba med farmakovigilans och vilka arbetsuppgifter man kan ha som farmaceut.

 Efter en stärkande kopp kaffe och lite frågesport kom Maria Swartling och berättade om hur det är att jobba på ett sjukhus som klinisk farmaceut. Maria höll även i en väldigt intressant föreläsning om FUG (Farmaceuter Utan Gränser) där hon bland annat berättade om problematik som kan uppstå vid behandling av HIV i utvecklingsländer. Lördagen avslutades med en trerättersmiddag och dans!

På söndagen samlades alla deltagarna till brunch och lyssnade på Hedda Magnussons föreläsning om kliniska prövningar. Helgens sista föreläsning hölls utav Björn Eklund som föreläste om kvalitetssäkring av läkemedel. Deltagarna fick även en introduktion av SEP (Student Exchange Program) och hjälpte därefter SNAPS att ta reda på vad studenter tycker är intressant att ta upp på en framtida debattkväll.

Så åter igen, ett STORT TACK till alla som varit med under SNAPS Weekend! Vi hoppas att ni haft en lika trevlig helg som vi!

loading...
Läs hela inlägget »

Senaste kommentarer

-

Arkiv

Länkar

-

Etiketter

-