SNAPS Weekend 2014 - Göteborg

SNAPS weekend 2014 ägde rum i Göteborg. Under helgen fick deltagarna lyssna till Apoteket AB - SNAPS-huvudsponsor har skickat specialistapotekare Martin Eklund som informerar om Apoteket AB och framtiden inom apoteksbranschen i Sverige.

Pfizer Inc - Görel Skogsmo, Commercial Manager på Pfizer Inc, kommer för att berätta om sin karriär och arbetet med läkemedelsmarknadsföring idag och i framtiden på ett internationellt läkemedelsföretag.

Sveriges Farmaceuter - Fackförbundet Sveriges Farmaceuter kommer för att informera om sitt arbete. Sveriges Farmaceuter bjuder även på lunch!

AstraZeneca - AstraZenecas Carl-Christer Johansson arbetar som Clinical  Pharmacometrician med ett förflutet som PKDM-doktorand på Göteborgs Universitet. Han kommer för att berätta om sin karriär och framtiden inom sitt arbetsfält.

SNAPS, EPSA, IPSF - Den nationella organisationen SNAPS och de två internationella farmacistudentorganisationerna EPSA (European Pharmaceutical Students’ Association) och IPSF (International Pharmaceutical Students’ Federation) ger information om olika projekt och studentutbytesprogram. EPSA och IPSF har stora nätverk där många farmaceuter kan engagera sig i framtiden – framför allt före och även efter examen.

Klinisk farmaci - Kristina Sörensen med en magister i klinisk farmaci har jobbat inom Landstinget i Uppsala län. Hon kommer för att berätta om sina erfarenheter som klinikapotekare och kliniska farmacins framtid.

Vitus Apotek - SNAPS sponsor, den norska apotekskedjan Vitus Apotek berättar om apoteksbranschen i Norge och vilka skillnader det finns mellan att jobba inom den norska och svenska apoteksmarknaden.

Avdelning 349 - Agneta Dorup, apotekare och klinisk farmaceut, kommer för att berätta om arbetet med att utveckla ”Framtidens Vårdavdelning” på Sahlgrenska Universitetssjukhuset Östra i Göteborg. (Länk)

Workshop: Farmaceutens roll i framtiden framtid – Din framtid
SNAPS-weekend avslutas med en workshop om vad vi studenter tror framaceutens framtid. Idag är vi studenter. Imorgon är vi farmaceuter. Vilka tankar, reflektioner och visioner har vi om framtiden – stora som små?

Kvällen avslutades på en sittning som bjöd på buffé från Mat.Delen, sång, lekar och skratt. 

loading...

Kommentera gärna: