SNAPS Weekend 2016 -  Uppsala

Den 12-13 november ägde SNAPS Weekend 2016 i Uppsala. Vi vill tacka alla deltagarna som deltog och gjorde helgen möjlig. Under helgen så har studenter från Göteborg och Uppsala samlats för att lära känna varandra.

På lördag morgon bjöds det på frukost och alla studenter fick mingla ihop och lära känna varandra. Sedan startade lördagens föreläsningspass där studenterna fick lyssna på yrkesverksamma personer. Passet första föreläsare var SNAPS huvudsponsor Apoteket AB där Ylva Homle-Sjöberg berättar om hur det är att arbeta på Apoteket AB och vilka möjligheter finns innan och efter examen. Sedan berättade SNAPS egna ordförande, Sandra Ingel, om hur det är att arbeta ute i läkemedelsindustrin. Sist ut var Anabel Ekberg, klinisk farmaceuft på akademiska sjukhuset, som berättar hur det är att arbeta på sjukhus som klinisk farmaceuft. 

Efter en lunch så var det dags för föreläsningspasset om antibiotikaresistens, vilket var årets tema på SNAPS Weekend. En kort introduktion gavs om syftet med teamet och varför det är ett het ämne just nu. Sedan startade eftermiddagens föreläsningspass där tre föreläsare deltog. Först ut var professorn Anders Karlen som pratade om hur man arbetar i forskningen kring antibiotikaresistens. Näst på tur stod professorn Diarmaid Hughes som pratade om utvecklingen av klinisk resistens och hur antibiotikaresistens egentligen utvecklas. Sist ut var legitimerade apotekaren och doktor Anna-Karin Hamberg som pratar om vikten att optimera  antibiotikabehandling för att undvika resistens. 
 
På kvällen var det dags för sittning där deltagarna och styrelsen fick god mat, massa sång och skratt hela kvällen.  

Under söndagen fick studenterna höra mer om vad SNAPS är samt vad vi arbetar med på både lokal, nationell och internationell nivå. Efter en trevlig Brunch var det dags för studenterna att planera en public health campaign. Syftet med kampanjen är komma med förlag om hur vi som farmaceuter kan uppmärksamma allmänheten om antibiotikaresistent. Helgen avslutades med fika och utvärdering. 

Hela styrelsen är tacksamma över denna helg och att så många deltog! 

loading...

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-