SNAPS Weekend 2021

Mer info kommer under hösten, men vi kan stolt presentera att temat för årets SNAPS Weekend blir: Hjärnan och läkemedel

SNAPS Weekend 2018

SNAPS Weekend anordnas våren 2018, 3-4 mars i Uppsala. 

Temat för helgen var Psykisk Hälsa med helgens huvudföreläsare Åsa Konradsson Geuken! Åsa arbetar som universitetsadjunkt på institutionen för farmaceutisk biovetenskap vid Uppsala Universitet, forskar kring schizofreni, sitter i styrelsen för schizofreniförbundet OCH är lillasyster till Mats som drabbades av schizofreni för 30 år sedan. Åsa har erfarenhet av att åka runt land och rike för att berätta om psykisk hälsa kopplat till olika aspekter. Hon föredrog för oss kring schizofreni och ångest, sina personliga erfarenheter av att vara närstående till någon som drabbats av en psykisk sjukdom, samt lite om hennes forskning om nya behandlingssätt. 

Därtill presenterade vi SNAPS arbete och syfte i mer detalj samt gav presentationer om både EPSA och IPSF. 

Vi gästades även av erfarna EPSA Trainers från Finland och Slovakien, Minna Häkkinen och Adam Majcher som höll i två trainings, en på lördagen och en på söndagen! Det var samma typ av trainings som anordnas under EPSA-kongresserna. Trainingsen handlade om stresshantering och konflikthantering. Inspirerande att få ta del av deras arbete och visa det för våra studenter. Detta var en del av EPSA:s projekt ToT, Trainers on Tour då vi fick chans att delta. 

Det serverades frukost lördag och söndag med lite mingel samt lunch. Dessutom spenderade vi självklart lördagskvällen med en traditionell sittning i Pharmens pub. Där bjöds det på god trerätters mat, välkomsttal av ordförande naturligtvis plus massor med sång! Kvällen avslutades med dans på Kalmar Nation! 

Varmt tack för en fantastiskt lyckad helg hälsar Styrelsen! Så roligt att få träffa alla deltagare, sprida kunskap lärosätena mellan och få nya kontakter. 
 

loading...

SNAPS Weekend 2016

2016 > 11

Den 12-13 november ägde SNAPS Weekend 2016 i Uppsala. Vi vill tacka alla deltagarna som deltog och gjorde helgen möjlig. Under helgen så har studenter från Göteborg och Uppsala samlats för att lära känna varandra.

På lördag morgon bjöds det på frukost och alla studenter fick mingla ihop och lära känna varandra. Sedan startade lördagens föreläsningspass där studenterna fick lyssna på yrkesverksamma personer. Passet första föreläsare var SNAPS huvudsponsor Apoteket AB där Ylva Homle-Sjöberg berättar om hur det är att arbeta på Apoteket AB och vilka möjligheter finns innan och efter examen. Sedan berättade SNAPS egna ordförande, Sandra Ingel, om hur det är att arbeta ute i läkemedelsindustrin. Sist ut var Anabel Ekberg, klinisk farmaceuft på akademiska sjukhuset, som berättar hur det är att arbeta på sjukhus som klinisk farmaceuft. 

Efter en lunch så var det dags för föreläsningspasset om antibiotikaresistens, vilket var årets tema på SNAPS Weekend. En kort introduktion gavs om syftet med teamet och varför det är ett het ämne just nu. Sedan startade eftermiddagens föreläsningspass där tre föreläsare deltog. Först ut var professorn Anders Karlen som pratade om hur man arbetar i forskningen kring antibiotikaresistens. Näst på tur stod professorn Diarmaid Hughes som pratade om utvecklingen av klinisk resistens och hur antibiotikaresistens egentligen utvecklas. Sist ut var legitimerade apotekaren och doktor Anna-Karin Hamberg som pratar om vikten att optimera  antibiotikabehandling för att undvika resistens. 
 
På kvällen var det dags för sittning där deltagarna och styrelsen fick god mat, massa sång och skratt hela kvällen.  

Under söndagen fick studenterna höra mer om vad SNAPS är samt vad vi arbetar med på både lokal, nationell och internationell nivå. Efter en trevlig Brunch var det dags för studenterna att planera en public health campaign. Syftet med kampanjen är komma med förlag om hur vi som farmaceuter kan uppmärksamma allmänheten om antibiotikaresistent. Helgen avslutades med fika och utvärdering. 

Hela styrelsen är tacksamma över denna helg och att så många deltog! 

loading...
Läs hela inlägget »

Senaste kommentarer

-

Arkiv

Länkar

-

Etiketter

-